×

ROHA SHOP

پچولی یا نعناع هندی

خصوصیات ظاهری

پچولی یا نعناع هندی نوعی گیاه خارق العاده و شگفت انگیز از خانواده ی نعناع هاست. این گیاه ۲ یا ۳ فوت ( معادل ۹۰ سانتی متر ) رشد می کند . این گیاه با گل های ظریف سفید – صورتی زینت پیدا می کند ، برگ های این گیاه عطر و رایحه ای خارق العاده و بی نظیر دارد که همین امر باعث شده طی قرن ها در صنعت عطرسازی از آن استفاده کنند.

موقعیت جغرافیایی

پچولی به صورت بومی در نواحی گرمسیر آسیا میروید ولی امروزه در تمامی مناطق گرمسیر نیز رشد می کند. امروزه تنوع این گونه ی گیاهی افزایش پیدا کرده و در مناطقی همچون آسیا ، غرب آفریقا و جنوب آمریکا نیز رشد و آن را به عنوان روغن پچولی استخراج میکنند.

ریشه ی نام این گیاه و تاریخچه گیاه

نام پچولی از زبانی قدیمی به نام “تمیل” گرفته شده است که به معنی سبز یا برگ سبز میباشد. این زبان متعلق به زادگاه بومی این گیاه یعنی شبه قاره ی هند می باشد. گیاه پچولی یا نعناع هندی از طریق جاده ی ابریشم به خاورمیانه راه پیدا کرد و البته سالها بعد به لطف ناپلئون بناپارت به اروپا نیز رسید.
ناپلئون همچنین شال های کشمیری که آغشته به روغن پچولی بود را از مصر با خود به فرانسه آورد، هر چند که او نتوانست فرمول ساخت این نوع پارچه ی کشمیری معطر را کشف کند و اروپاییان مجبور بودند که آن را از مشرق به اروپا وارد کنند ، خاصیت این شال های معطر به جز رایحه ی خارق العاده شان به خاطر خاصیت نعناع هندی دافع حشرات و پروانه ها بوده است . اما سرانجام در سال ۱۸۳۷ اروپاییان نیز توانستند روغن این گیاه را استخراج و رایحه ی آن را به حد کمالش برسانند ، این کشف در اروپا برای اولین بار توسط Francisco Manuel Blanco انجام و توانست راز این عطر شگفت انگیز و مرموز شرقی را به جهان غرب نیز هدیه دهد.

رایج شدن پچولی در غرب

این رایحه ی تند و شرقی که در ماندگاری عطر نیز بسیار نقش دارد در دهه ی ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ به اوج خود در اروپا رسید ، در واقع این رایحه توسط یک جنبش توسط هیپی ها در این سال ها نمایان شد ، که البته متاسفانه این جنبش اثر بدی هم بر روی این عصاره و روغن نعناع هندی گذاشت ، به دلیل اینکه آن ها از یک فرمول و ترکیب بسیار ضعیف و بد برای این عطر استفاده کرده بودند که در نهایت باعث شد این ماده خام آن طور که باید به درخشش و ارزش واقعی خود دست پیدا نکند ، و امروزه برای بسیاری از ما این عصاره مترادف با بویی زمخت ، تند و عجیب و غریب است در حالی که این عصاره در عطرهایی فوق العاده و شکفت انگیز استفاده شده است و اگر به خوبی از آن بهره مند شوند یکی از بهترین مواد خام در صنعت عطرسازی می باشد، بنابراین امروزه سه دسته رایحه ی پچولی رایج می باشد که عبارتند از :

۱- گیاهی که همانند یک کنسرت باشکوه می درخشد .
۲- رایحه ای تقریبا معادل رایحه ی مواد آرایشی و بهداشتی .
۳- همان رایحه ی عامیانه که جنبش هیپی ها آن را آغاز کرد.

البته اینها رایحه هایی هستند که امروزه رایج اند و علاقه مندان به ساخت و کشف رایحه های جدید می دانند که پچولی یک بوی خام است و از آن می توان دنیای بی حدو مرز کشف کرد. همان طور که خیلی از عطرسازان رایحه هایی بسیار شیک از آن ابداع کردند.

خصوصیات بویایی

این ترکیب اولیه در دسته ی رایحه های خاکی – چوبی و سبزینه قرار گرفته است ولی بیشتر بیس یا پایه ی آن را چوبی می دانند .

اما نکته بسیار مهم درباره ی گیاه پچولی یا نعناع هندی این است که عواملی همچون تکنیک های کشت ، زمان برداشت ، تکنیک های خشک کردن ، تقطیر و … در کیفیت و رایحه ی این روغن بسیار تاثیر دارد .

بالاترین کیفیت این روغن تنها از ۳-۴ جفت برگ های بالایی این گیاه به دست می آید و از غلظت بسیار بالایی نیز برخوردار است ، و به طور کلی کیفیت این روغن به مهارت تولید کننده ی آن وابسته است.

یکی دیگر از خاصیت های روغن پچولی ، بهتر شدن این عصاره پس از گذشت زمان است ، در واقع هر چه این روغن قدیمی تر باشد از کیفیت بالاتری برخوردار است، که این نیز خاصیتی شگفت انگیز در بین مواد خام در صنعت عطرسازی می باشد.
این ترکیب هم در عطرهای زنانه ی شرقی قابل استفاده است و هم در عطرهای مردانه ی شرقی.

برچسب ها  : برچسب ها  : برچسب ها  :